Waarom een autoverzekering van belang is

Waarom een autoverzekering van belang is

Elke auto hoort verzekerd te zijn, dat is bij wet geregeld. In deze wet (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, oftewel WAM) staat dat elke eigenaar van een motorvoertuig minimaal een WA verzekering op het betreffende voertuig moet hebben afgesloten. Dit is bij wet geregeld omdat schade aan andere voertuigen en mensen behoorlijk in de kosten kunnen lopen. Een WA verzekering is dus gericht op de schade die jij met jouw voertuig veroorzaakt. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van zo’n verzekering?

Verzekering op maat

De ene auto is de andere niet, evenals de personen die ze besturen. Hoeveel kilometers rijd je jaarlijks? Wat is het bouwjaar van de auto? Zitten er extra opties en accessoires op de auto? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je jouw auto gaat verzekeren, want verzekeraars doen dat ook en zullen hun premie baseren op deze zaken. Je kunt er ook voor kiezen om een WA casco (allrisk) verzekering af te sluiten. Als je een nieuwe auto koopt of een auto met een hoge dagwaarde hebt dan is het verstandig om deze verzekering af te sluiten, dan is niet alleen de schade aan de andere partij gedekt, maar ook de schade aan jouw eigen voertuig. Deze verzekering is duurder dan een basisverzekering, maar daarmee dek je wel de hoge kosten als er iets met je auto gebeurt, je zal er geen spijt van krijgen.

Uitzonderlijke dekking

Bij schade denken we meteen aan een deuk of kras in de auto, of een kapotte koplamp. Maar wat als je de sleutel van je auto bent verloren? Autosleutels groeien mee met de techniek van de auto. Vroeger stak je de sleutel in het portier om de deur te openen, tegenwoordig zijn autosleutels voorzien van technische hoogstandjes waardoor de auto op afstand of zelfs contactloos kan worden geopend. Het vervangen van zo’n sleutel kan aardig wat geld kosten, het is dus raadzaam om aan je verzekeraar te vragen of zo’n uitzonderlijk geval wordt vergoed. Bij diefstal worden deze kosten door bijna alle verzekeraars vergoed, maar als het om verlies gaat dan kunnen sommige verzekeraars moeilijk gaan doen. Check dus van tevoren of de verzekering die je af wilt gaan sluiten dit soort kosten dekt, zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Dus laat je goed informeren voordat je je auto laat verzekeren, want met een goede voorbereiding kan je veel geld besparen. Op zoek naar een webshop waar je een nieuwe autosleutel aan kunt schaffen? Bekijk de informatie op Auto-Sleutel.nl.Reageren is niet mogelijk.