Rittenadministratie belastingdienst

Rittenadministratie belastingdienst

Bedrijfsauto verplicht tot rittenadministratie

Heb jij een bedrijfsauto dan ben je verplicht daarvan een rittenadministratie belastingdienst bij te houden. De belastingdienst is de instantie die deze administratie kan opvragen en controleren. Het is beslist geen natte vingerwerk. Een rittenadministratie dient nauwkeurig te zijn. Het bijhouden van deze administratie kan zeer tijdrovend zijn. Je zult denken: “Ik heb wel wat beters te doen”. Maar daar kom je niet mee weg. Gelukkig kun jij daarvoor een mooi systeem gebruiken, het zo genaamde rittenregistratie systeem.  

Rittenregistratie systeem

Met een rittenregistratie systeem bespaar je veel tijd en voorkom je frustratie als op een heel ongelukkig gekozen moment de belastingdienst deze administratie wil inzien. Met dit systeem kost het je bijna geen tijd, met een druk op de knop worden de gegevens zichtbaar en uitgelezen. Erg praktisch in het gebruik voor een bedrijfsauto. Ook erg prettig als je zakelijke kilometers wil doorbelasten. Je kunt deze namelijk eenvoudig aflezen en vervolgens gebruiken. Rittenadministratie belastingdienst hoeft niet moeilijk te zijn en je haalt er veel gegevens uit.

Keurmerk rittenregistratie systeem

Een rittenregistratie systeem moet betrouwbaar zijn. Zorg ervoor, wanneer je een dergelijk systeem aanschaft, dat je kiest voor een rittenregistratie met keurmerk. In dat geval ben je verzekerd van een betrouwbaar systeem, een goede rittenadministratie belastingdienst, dat ook de privacy waarborgt. Alle gegevens kunnen elk moment worden opgevraagd en getoond, denk aan reistijd, afstand, alle gegevens van zakelijke en privéritten. Maar er is daarnaast zoveel meer mogelijk, namelijk de snelheid per rit, wie er heeft gereden, onderscheid zakelijke en privéritten, waar en hoelang het voertuig stilstond enz. 

Wat staat er in rittenadministratie?

In een goede rittenadministratie belastingdienst staan de volgende gegevens:

  • Het ritnummer
  • De datum
  • Beginstand km teller
  • Eindstand km teller
  • Adres van vertrekpunt
  • Adres van aankomst
  • Als de route afwijkt van de weg die men normaal gesproken neemt
  • Betreft het een privérit of een zakelijke?

Bewijs privé km’s belastingdienst

De belastingdienst telt bij je inkomen een bedrag voor het privégebruik van een bedrijfsauto. Kun je echter aantonen dat jij er minder dan 500 km privé mee rijdt dan gebeurt dat niet. Een rittenadministratie belastingdienst kan daarbij een goede hulp zijn. Het mag echter ook anders. De werkgever heeft bijvoorbeeld een overeenkomst op laten stellen waarin staat dat je niet privé mag rijden met de bedrijfsauto. Maak je gebruik van een rittenadministratie op de pc, maak er dan ook altijd een back up van. Van papieren gegevens is het verstandig om kopieën te bewaren op een brandveilige plek. Op die manier ben je steeds in staat jouw rittenregistratie te tonen en krijg je daarmee geen problemen met de belastingdienst. De verantwoording van het gebruik van een bedrijfsauto kan op elk moment worden gecontroleerd door de belastingdienst, zorg dat je goed bent voorbereid en je zaakjes op orde hebt.

Reageren is niet mogelijk.