De verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken

De verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken

Op de website autoverzekeringregelen.nl bieden wij u de keuze uit de beste en goedkoopste autoverzekering voor uw auto want niemand wil teveel betalen voor zijn autoverzekering. U kiest uw goedkoopste autoverzekering door na het berekenen en vergelijken via deze autoverzekering vergelijken website. Na wat standaard gegevens krijgt u van autoverzekeringregelen.nl een overzicht van de goedkoopste autoverzekering met de beste polisvoorwaarden die u dan online kunt afsluiten. Makkelijker kan het niet. Het online afsluiten van de goedkoopste autoverzekering kunt u tegenwoordig helemaal zelf zonder tussenkomst van een tussenpersoon. U kunt verschillende soorten autoverzekeringen afsluiten. Hieronder bespreken we de drie verschillende mogelijkheden.

WA-verzekering

Een WA-verzekering wordt meestal afgesloten voor iets oudere auto’s omdat de eigenaar het over het algemeen minder erg zal vinden/minder geld zal kosten wanneer hier iets mee gebeurt. Het is de goedkoopste autoverzekering vorm. Nieuwere auto’s worden meestal liever beter verzekerd, omdat de eigenaar anders met erg hoge kosten kan komen te zitten wanneer zijn auto beschadigd raakt. Ook zijn er speciale soorten verzekeringen zoals de oldtimer autoverzekering. Deze bieden vaak scherpere voorwaarden en premies voor bepaalde soorten auto’s, zoals in dit geval de oldtimer. Er zijn heel wat vergelijkingssites waarop u verzekeringen kunt vergelijken (zoals autoverzekeringregelen.nl). Het is echter belangrijk dat u eerst kijkt in hoeverre deze objectief en onafhankelijk zijn. Hetzelfde geldt voor de verzekeringsintermediair. Welke verzekeringen worden allemaal vergeleken en door wie?

Beperkt Casco / WA+

De beperkt casco verzekering, ook wel WA+ verzekering genoemd, biedt een wat uitgebreidere dekking dan een gewone WA-autoverzekering. Echter, de dekking is niet zo ruim als bij een volledige casco verzekering. De WA+ verzekering kan dan ook het beste gezien worden als een aanvulling op de gewone, verplichte WA-verzekering. Meestal wordt er, tegen slechts geringe meerprijs een uitgebreidere dekking geboden dan het geval is bij de WA-verzekering. Meestal gelden er wel bepaalde eigen risico’s (voor de aanvullende dekkingen). Bij veel WA+ verzekeringen zijn zaken als brand, schade door bijvoorbeeld hagelinslag, diefstal, bliksem, storm, ruitbreuken, etc. gedekt. Check altijd de voorwaarden van de verschillende verzekeringen die u vergelijkt voor de exacte inhoud van de polis. Vaak geldt voor WA+ verzekeringen dat deze:

  •  Vergoedt schade die jij bij anderen veroorzaakt;
  • Schade toegebracht door anderen is verzekerd, indien het NIET jouw schuld is

Casco verzekering (all-risk)

Deze verzekeringsvorm biedt de meest uitgebreide dekking. Niet alleen de schade aan andermans auto wordt gedekt, maar tevens de schade aan uw eigen auto, ook wanneer dit uw eigen schuld is (tot op zekere hoogte, opzet is natuurlijk niet gedekt). Uiteraard wordt de casco verzekering altijd gecombineerd met de verplichte WA-verzekering. De premie kan variëren en is uiteraard afhankelijk van zaken als de cataloguswaarde van uw auto, de dagwaarde hier van, het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, etc. De polisvoorwaarden kunnen erg verschillen. Sluit dan ook niet zomaar een cascoverzekering af maar maak eerst een goede vergelijking. Bekijk vooral ook wat u zelf wenst. Welke dekking wilt u? Bekijk wat de diverse verzekeringen voor polisvoorwaarden hebben, wat wordt er gedekt en wat niet? Vaak loont het om een duurdere of nieuwere auto casco te verzekeren. Het kan echter zijn dat u, na enkele jaren, wanneer de auto fors minder waard is geworden, geen behoefte meer heeft aan de volledige cascoverzekering en deze liever omzet in een WA of WA+ verzekering. Meestal geldt dat de Casco verzekering:

  • Vergoedt schade die jij bij anderen veroorzaakt;
  • Schade toegebracht door anderen is verzekerd, indien het NIET jouw schuld is;

Schade toegebracht door anderen is verzekerd, ook als het WEL jouw schuld is.

Reageren is niet mogelijk.