Auto importeren in drie simpele stappen

Auto importeren in drie simpele stappen

Steeds meer landgenoten importeren een auto. Vanwaar? Uit Duitsland. Ook België is populair. Liefhebbers halen speciale modellen tevens uit de VS en Japan. Maar auto importeren is vandaag de dag mainstream geworden. Daarmee bedoelen we dat jan modaal, dus de niet auto fanaat, ook steeds vaker kiest voor import. De prijsverschillen tussen zowel nieuwe als tweedehands auto’s tussen Nederland en de rest van Europa lijken alleen maar toe te nemen, dus de import cijfers zullen de komende jaren alleen maar toenemen. Enfin, wil jij dit ook doen, dan leggen we uit wat je moet doen in een paar simpele stappen.

Allereerst, dien je de auto over de grens te vinden. Een geschikte auto naar jouw wens, die binnen jouw budget valt. Dit kun je doen via websites zoals AutoScout24 en tevens Mobile.de en er zijn nog een paar van dat soort websites, maar die twee zijn de meest belangrijke auto marktplaatsen.
Enfin, die websites zijn bepaald geen rocket science om te gebruiken. Je zoekt simpelweg in de zoekbalk naar het merk en model auto dat je wilt. En je grasduint door de talloze advertenties. Met name in Duitsland is de automarkt natuurlijk gigantisch. Je zult je ogen soms niet geloven over hoe laag de prijzen hier zijn bij onze oosterburen. Je zult zelf voor je kop slaan dat je voorheen een auto gekocht hebt in Nederland.

Leestip: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Dan tweede stap is het checken of alles goed is. Koop bijv. geen auto zonder garantie. Lijkt een open deur, maar indien je een auto invoert uit het buitenland wil je zeker zijn dat je garantie hebt. Iets anders waar je goed op dient te letten, indien je gaat voor een tweedehands auto, koop er dan altijd eentje met minsten 6000 kilometer op de stand, en de auto zelf ouder dan een half jaar. Dit omdat, wanneer er voldaan is aan die twee criteria, je geen BTW meer hoeft af te dragen in Nederland. Dat geeft dus een groot fiscaal voordeel.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

De laatste stap is transport en rijklaar maken voor Nederland. Het transport kan je beter uitbesteden omdat je niet zomaar Nederland mag inrijden met een Duits kenteken. Rijklaar maken betekent dat je naar de RDW dient te gaan om daar papierwerk e.d. te regelen. Indien dit alles afgerond is kan ook jij genieten van je voordelige BMW, Audi of Porsche. 

Reageren is niet mogelijk.